_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies

Notcies

Convocada la dotzena edici dels Premis Nacionals d'Artesania

08.07.2019 Llegir Ms
Foto de la Noticia

El Ministeri d'Indstria, Comer i Turisme, a travs de l'Escola d'Organitzaci Industrial (EOI) i la seua rea de promoci de l'artesania, Fundesarte, ha convocat la XII edici dels Premis Nacionals d'Artesania, amb la finalitat de donar reconeixement institucional a les actuacions ms destacades en el camp de l'artesania contempornia.

Amb aquesta convocatria, el Ministeri busca impulsar el desenvolupament i la competitivitat de les petites i mitjanes empreses artesanes i incentivar en aquestes la innovaci, el disseny i la seua capacitat d'adaptaci al mercat. El termini per a presentar les candidatures acaba el 7 d'agost i es pot realitzar a travs de la web dels Premis: www.premiosnacionalesdeartesania.com

Els Premis Nacionals d'Artesania busquen prestigiar un sector que a Espanya representa el 2,4% del PIB industrial, presentant-lo en un entorn de qualitat i excellncia. Amb aquests premis s'atorga reconeixement a aquelles empreses artesanes que, conservant la seua essncia d'ofici tradicional, destaquen per la seua creativitat, responsabilitat social i mediambiental, adaptaci al mercat i capacitat d'innovaci. Igualment, es premien institucions i empreses que hagen contribut de manera significativa a impulsar el treball artes.

El mxim guard s el Premi Nacional d'Artesania al conjunt d'una obra consolidada. En l'ltima edici, aquest guard va recaure en el luthier granad Daniel Gil de Avalle, per la seua reconeguda trajectria en una professi artesanal ancestral sense introduir la producci en cadena, anteposant i preservant la qualitat i el valor nic del producte.

Les altres categories sn el Premi Producte, per a aquells productes o colleccions realitzats i comercialitzats en els dos anys anteriors a la convocatria; Premi a l'Emprenedoria, que reconeix l'emprenedor o empresa emprenedora que haja destacat per la introducci de nous conceptes en el sector, aix com la seua capacitat d'aportar solucions noves; i finalment, el Premi Promociona en els seus dos vessants, per a entitats pbliques i per a entitats privades, per a institucions que contribusquen de forma significativa a la promoci i posada en valor de l'artesania.

Bases i ms informaci en: www.premiosnacionalesdeartesania.com

Convivncies Cermiques. Onda, 26 al 30 de juny

20.06.2019 Llegir Ms
Foto de la Noticia

El Museu del Taulell "Manolo Safont" acollir, del 26 al 30 de juny, les IV Convivncies Cermiques, workshop collaboratiu internacional sobre el muralisme cermic, que vincula Art i Cermica.

Sn un punt de trobada per a ceramistes, estudiants, docents, institucions i empreses vinculades a la cermica.

En aquesta ocasi es desenvolupar un projecte muralista hisp-belga, que comptar amb la ceramista belga Nathalie Doyen per a dirigir el projecte. A ms d'aquest taller participatiu per a l'elaboraci del mural, durant les jornades es realitzaran conferncies, exhibicions, visites culturals, concerts...

Ms informaci i inscripcions

Exposici treballs CIPFP Ciutat de l'Aprenent. Del 18 al 20 de juny

18.06.2019 Llegir Ms
Foto de la Noticia

El 18 de juny, a les 19h, tindr lloc, en la sala d'actes del Centre d'Artesania, la inauguraci d'aquesta exposici composta per una selecci de vestits elaborats per les alumnes de confecci, patronatge i vestuari a mida en el CIPFP Ciutat de l'Aprenent.

Organitzat pel Departament Txtil, es presenta una mostra de peces confeccionades en el taller, entre les quals es trobaran:

19 vestits d'inspiraci grega, elaborats ntegrament en un dia de treball, modalitat concurs i per parelles per a incentivar el treball en equip, subvencionat com a projecte d'investigaci per la Generalitat Valenciana.
1 vestit de recreaci histrica, uniforme del personatge Diego de Lle, 1833, cedit a la Sala Histrica de la Gurdia Real Espanyola (El Pardo), per a la seua exposici permanent, i premiat a nivell nacional com a projecte d'investigaci en FP elaborat per dues alumnes i la seua tutora.
Selecci de peces dels projectes fi de cicle de vestuari i patronatge, entre les quals hi ha un ventall variat entre models de Cosplay, Bollywood, Infantil, Hssar de Maria Luisa,...

Mareena Craft Beer Fest. Del 28 al 30 de juny

05.06.2019 Llegir Ms
Foto de la Noticia

El dia 28 de juny arriba a Valncia la fira de cervesa artesanal "Mareena Craft Beer Fest", tota una oportunitat perqu els amants del llpol assaborisquen ms de 100 tipus de cervesa per a tots els gustos.

El festival se celebrar a la Prgola de la Marina de Valncia, del divendres 28 al diumenge 30 de juny, tots dos inclosos. L'accs al recinte ser gratut, amb pagaments per consumicions.
<*br> En total, assistiran 23 marques de tota la Comunitat Valenciana, 15 marques referents d'mbit nacional i 5 d'mbit mundial, que reuniran una selecci de 40 marques i ms de 100 tipus de cervesa artesana.

Ms informaci en www.mareenafest.com

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal