_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Exposici RDS 6.0. Des del 21 de setembre

Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad
El dijous 21 de setembre, a les 19 h, s'inaugura l'exposici "Retorn del Sentiment RDS 6.0", la sisena edici del projecte de collaboraci conjunta entre artesans i estudiants de l'ETSI Disseny de la Universitat Politcnica de Valncia, coordinat pel professor Manuel Martnez Torn.

El menjar i la gastronomia, com a leit motiv

Enguany, el tema de la mostra -que coincideix dins de les activitats que se celebraran a la ciutat al voltant de la Valncia Disseny Week, que tindr lloc del dia 19 al 22 de setembre- gira al voltant del menjar i la gastronomia. Aquest ha estat el fil conductor de les peces dissenyades pels prop de 40 alumnes de l'assignatura Taller de Models i Prototips del Departament de Dibuix, que s'imparteix a l'ETSI Disseny de la UPV.

s per aix, segons comenta el professor Manuel Martnez Torn, "que, en aquesta ocasi, tant artesans productors d'objectes com artesans productors d'aliments participen en la mostra, que un any ms reuneix una selecci d'obres realitzades entre aquests i els estudiants, on es combina la creativitat i la tecnologia amb la tradici i l'ofici artes".

Exitosa collaboraci, tant en premis com en productes comercialitzats

La mostra s'emmarca, de la mateixa manera que les cinc edicions anteriors, en el conveni firmat l'any 2012 amb el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, i que ha donat lloc tant a la realitzaci d'aquest projecte expositiu com a l'inici d'activitats d'investigaci que, per exemple, van permetre a la Universitat Politcnica de Valncia (UPV) ser finalista dels Premis Nacionals d'Artesania 2013.

"Retorn del Sentiment 6.0" s un projecte consolidat i avalat per l'xit incontestable de les seues edicions precedents, les peces de les quals van rebre tant premis nacionals (Valncia Crea, Biennal Internacional de Manises, Premi Artesania Comunitat Valenciana) com internacionals (Artex, Itlia).

Fruit d'aquest mateix projecte, els estudiants han obtingut nombrosos reconeixements, com el recent Premi Artesania Comunitat Valenciana 2016 atorgat a l'alumna Raquel Inat i l'empresa Domanises pel seu projecte En Flames, presentat a "RDS 4.0".

M a m amb artesans de diferents oficis

Aix mateix, un nombre important d'aquestes peces han estat comercialitzades per part d'artesans de prestigi com Sara Sorribes, Domanises, Vicente Gimeno, Deferro o Elisa Peris.

Aquest any, amb la voluntat de donar continutat a la lnia ascendent del projecte, s'ha comptat amb la collaboraci de l'associaci Promoci Agroalimentria de Qualitat de la Comunitat Valenciana (Proava), tant en la selecci dels treballs com en els prototips finals que es poden veure a l'exposici.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal