_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Notcies

Pessebre Cavalcada de Reis. Fins al 2 de febrer

Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad
El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana se suma un any ms a les celebracions nadalenques amb l'exposici d'un pessebre artesanal denominat "Cavalcada de Reis", installat en collaboraci amb l'Associaci de Pessebristes de Valncia.

L'escena est composta per 60 figures realitzades seguint les tcniques prpies de la tradici pessebrista valenciana. Ocupa una superfcie de ms de cinc metres de llarg i representa l'arribada dels Reis Mags a Betlem.

Les peces, totes exclusives i niques, tenen una mida de 31 centmetres d'alria i les ha creades l'artes valenci Enrique Villagrasa. Estan modelades en fang, a partir d'un tros d'argila treballat per a detallar les expressions, els trets tnics i les indumentries dels personatges amb tot detall, i cuites en un forn cermic a 1.000 C.

Posteriorment, pintades i decorades amb acrlics, olis i pa d'or a fi de donar vida a una escena de gran colorit i dinamisme en la qual apareixen personatges procedents de l'ndia, frica o Prsia, que li confereixen al conjunt un aire marcadament oriental.

Tots aquests personatges estan emmarcats en una detallada escenografia que realitzada en collaboraci amb l'Associaci de Pessebristes de Valncia. Aix, partint d'una estructura de volums realitzada amb poliestir expandit, s'ha construt tot un poblat en escaiola rematat i pintat per a donar-li a l'escena el major realisme possible.

Acompanyant aquest muntatge, s'exposa un pessebre el decorat del qual est realitzat exclusivament amb escuradents.

Addicionalment, el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana exhibeix un audiovisual a travs del qual s'expliquen les tcniques emprades actualment en l'artesania del pessebrisme. Des de la producci de la maqueta modelada en argila, els diferents passos en la construcci de l'escenografia fins a l'espectacular resultat final.

L'exposici d'aquest conjunt s'ubica a la sala "Una Mirada Singular", a la segona planta del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana (c/ Hospital nm. 7, accs plaa vianants MuVIM).

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal