_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Notcies

Fira La Prgola 2018 - Mostra d'Artesania de la Comunitat Valenciana

Foto de la Actividad
El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana dna suport a la II Fira d'Artesania de La Prgola celebrada a Castell mitjanant l'organitzaci de tallers demostratius que ofereixen als assistents una mostra dels oficis tradicionals valencians.

L'Associaci Provincial d'Artesans de Castell (APAC), junt amb l'Ajuntament de Castell organitzen aquesta fira al recinte municipal de la Prgola a Castell de l'11 al 14 d'octubre. La Generalitat Valenciana tamb collabora en l'esdeveniment. La fira s una oportunitat per a difondre el valor afegit que tenen els productes artesans. Els tallers d'artesania en viu sn una forma adient de conscienciar el visitant del treball i la dedicaci que hi ha darrere de cada producte fet a m.

Amb aquesta finalitat, el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana va llanar una convocatria per a l'assignaci dels tallers a artesans de tota la Comunitat que disposen de la certificaci DQA (Document de Qualificaci Artesana). La mostra resultant s un total de 17 tallers que sn una representaci dels diferents oficis del territori valenci. Entre aquests, els visitants podran presenciar l'elaboraci en directe de txtils amb telar i tcniques preindustrials.

Tamb hi haur lloc per als complements, com bijuteria d'alumini, vidre, cuir i altres elements aix com la tradicional confecci d'espardenyes. Pel que fa a l'mbit gastronmic, els dolos tradicionals valencians prenen protagonisme amb un taller dedicat a l'arrop i tallaetes i un altre centrat en l'elaboraci de xocolate a la pedra. Finalment, es dedicaran tamb sessions al treball de la cermica, un producte molt arrelat a les comarques valencianes.

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana collabora de forma activa amb l'Associaci Provincial d'Artesans de Castell (APAC), organitzaci de carcter multisectorial que defn els interessos dels artesans a les comarques castellonenques, per a dinamitzar els dies de fira i defendre l'artesania com a segell de qualitat, autenticitat i treball.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal