_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies /

Rafa Climent anuncia una nova marca de qualitat per a empreses artesanes que complisquen requisits d'excellncia i un impuls a les accions de comercialitzaci i promoci de productes artesans

07.04.2016

Foto de la Noticia
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, Rafa Climent, ha anunciat "el desenvolupament d'una marca de qualitat que permeta la diferenciaci d'empreses artesanes que complisquen requisits d'excellncia i tamb un impuls a les accions de comercialitzaci i promoci dels nostres productes artesans, aix com el treball de forma conjunta amb l'Agncia Valenciana de Turisme per a la promoci de la nostra artesania, per tal de consolidar la nova imatge de marca "Artesania Comunitat Valenciana".

El conseller d'Economia ha entregat els Premis d'Artesania de la Comunitat Valenciana 2015, convocats pel Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, que tenen com a objectiu incentivar la creaci artesanal, la innovaci, el comproms amb un desenvolupament sostenible, l'adaptaci a les tendncies del mercat, i premiar el saber fer dels artesans de la Comunitat Valenciana, a travs del seu reconeixement social i empresarial.

Rafa Climent ha destacat que "hem volgut reforar la segona edici d'aquests premis amb la creaci de dues noves categories. Una d'aquestes, la de la "Dona Artesana", destinada a reconixer el paper de la dona artesana emprenedora, i posar en valor la seua creixent importncia en aquest sector, i el Premi "Sostenibilitat i Artesania", un reconeixement als projectes artesanals que contribueixen a un desenvolupament econmic sostenible".

"Aquests dos aspectes que hem incorporat sn eixos prioritaris del nou model basat en l'economia del b com en el qual treballa la Conselleria, que implica que totes les activitats que es desenvolupen siguen respectuoses amb el medi ambient i la societat".

Rafa Climent ha manifestat que "creiem que impulsar els sectors tradicionals, com els oficis artesans, i sobretot la seua innovaci i recuperaci, suposa a ms de propiciar la creaci d'ocupaci, una forma de potenciar les nostres tradicions i una garantia de pervivncia de les nostres arrels artstiques i culturals".

Artesans Premiats

En l'edici "Premis Artesania Comunitat Valenciana 2015", han estat guardonats els segents artesans:

- Premi "Tradici Artesana", per a Arturo Mora Benavent. Aquest premi reconeix l'obra d'autor i l'excellncia del treball dels artesans inspirat en el seu saber fer.

- Premi "Artesania d'Avantguarda", per a Juan Pay Sez. El premi distingeix la creativitat i la innovaci especialment aplicades per a l'obtenci de productes artesans avanats, singulars i nics.

- Premi "Artesania Alimentria", per a Jess Calabuig, de Granja El Parral. El premi pretn estimular les bones prctiques empresarials en el sector agroalimentari artes, primant aquells artesans i empreses artesanes que aposten per la incorporaci de la qualitat, les noves tecnologies, la sostenibilitat, el servei al client i la innovaci en tots els aspectes de la seua activitat.

- Premi "Sostenibilitat i Artesania", per a Lidia Blanco Bald. El guard t com a objectiu el reconeixement de les actuacions realitzades per tal de trobar vies per a millorar el seu comportament ambiental i contribuir a un desenvolupament econmic sostenible.

- Premi "Dona Artesana", per a Sara Sorribes, d'Artesana en Vidrio J. Sorribes. El premi t com a objectiu incentivar i posar en valor el creixent paper i la importncia que t el treball de la dona en el conjunt de l'activitat artesana, mitjanant el reconeixement de les iniciatives emprenedores desenvolupades per les professionals artesanes.

- Premi "Coopetitivitat", per a Juan Carlos Iesta (Domanises) juntament amb l'estudiant Mika Hirota. El premi aposta per la creaci de sinergies de collaboraci entre artesans i estudiants i diplomats en matries i coneixements relacionats amb l'artesania, que presenten treballs conjunts orientats a satisfer les necessitats dels consumidors i les demandes del mercat.

Finalment, el Premi del Pblic ha recaigut en la candidatura presentada per l'artesana Eugenia Bosc.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal