_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies /

El Centre d'Artesania entrega els Premis Artesania Comunitat Valenciana 2018 en la seua cinquena edici

13.12.2018

Foto de la Noticia
El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, depenent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, ha lliurat els Premis Artesania Comunitat Valenciana 2018.

Els guardons han reconegut les artesanes i artesans en cinc modalitats: Premi Tradici Artesana, Premi Artesania d'Avantguarda, Premi Producte Alimentari Artes Tradicional, Premi Producte Alimentari Artes Innovador i Premi Dona Artesana.

En la modalitat Premi Tradici Artesana, el Centre d'Artesania ha guardonat Mara Teresa Miana Moll, atenent el valor artstic de l'obra, la realitzaci sota cnons artstics reconeguts, la tcnica i el mestratge en l'elaboraci, la capacitat de l'obra per a transmetre a la societat valors positius relacionats amb l'artesania i l'adaptaci al mercat i la potencialitat comercial.

Tiziana Chiara ha estat la guanyadora del Premi Artesania d'Avantguarda grcies a l'originalitat, l'impacte visual i esttic, l'adaptaci d'un disseny tradicional en els seus aspectes formals i funcionals, i la collaboraci amb altres sectors artesanals o del disseny, la utilitzaci innovadora de materials o processos tradicionals i la qualitat tcnica i formal.

Francisca Martn Maicas (Dulces Martn) ha obtingut el Premi Producte Alimentari Artes Tradicional. El Centre d'Artesania ha valorat la qualitat tcnica i formal del producte, la realitzaci sota processos reconeguts dins de l'ofici, la capacitat del producte per a transmetre a la societat valors positius relacionats amb l'artesania, l'adaptaci al mercat i la potencialitat comercial i la presentaci del producte, inclosos els arguments de comunicaci i de promoci.

El Premi Producte Alimentari Artes Innovador ha estat per a Innova Veg Coop V. Per al lliurament d'aquest guard s'ha considerat la innovaci en les matries primeres, tcniques de producci, tecnologies aplicables, embalatges, i la collaboraci amb altres sectors artesanals o del disseny. Tamb, la capacitat del producte de donar solucions a necessitats utilitries i esttiques i l'orientaci del producte cap al mercat i les tendncies de la demanda.

El Premi Dona Artesana ha estat concedit a Ana Higueras Olivares en reconeixement a la qualitat i trajectria de l'activitat artesana desenvolupada, la capacitat per a transmetre a la societat valors positius relacionats amb l'artesania, el comproms amb l'evoluci de l'artesania contempornia i amb la difusi, promoci i pedagogia de l'artesania com a prctica creativa, aix com el comproms amb la conciliaci de la vida familiar i laboral i la responsabilitat social i mediambiental.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal