_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies /

Convocada la dotzena edici dels Premis Nacionals d'Artesania

08.07.2019

Foto de la Noticia
El Ministeri d'Indstria, Comer i Turisme, a travs de l'Escola d'Organitzaci Industrial (EOI) i la seua rea de promoci de l'artesania, Fundesarte, ha convocat la XII edici dels Premis Nacionals d'Artesania, amb la finalitat de donar reconeixement institucional a les actuacions ms destacades en el camp de l'artesania contempornia.

Amb aquesta convocatria, el Ministeri busca impulsar el desenvolupament i la competitivitat de les petites i mitjanes empreses artesanes i incentivar en aquestes la innovaci, el disseny i la seua capacitat d'adaptaci al mercat. El termini per a presentar les candidatures acaba el 7 d'agost i es pot realitzar a travs de la web dels Premis: www.premiosnacionalesdeartesania.com

Els Premis Nacionals d'Artesania busquen prestigiar un sector que a Espanya representa el 2,4% del PIB industrial, presentant-lo en un entorn de qualitat i excellncia. Amb aquests premis s'atorga reconeixement a aquelles empreses artesanes que, conservant la seua essncia d'ofici tradicional, destaquen per la seua creativitat, responsabilitat social i mediambiental, adaptaci al mercat i capacitat d'innovaci. Igualment, es premien institucions i empreses que hagen contribut de manera significativa a impulsar el treball artes.

El mxim guard s el Premi Nacional d'Artesania al conjunt d'una obra consolidada. En l'ltima edici, aquest guard va recaure en el luthier granad Daniel Gil de Avalle, per la seua reconeguda trajectria en una professi artesanal ancestral sense introduir la producci en cadena, anteposant i preservant la qualitat i el valor nic del producte.

Les altres categories sn el Premi Producte, per a aquells productes o colleccions realitzats i comercialitzats en els dos anys anteriors a la convocatria; Premi a l'Emprenedoria, que reconeix l'emprenedor o empresa emprenedora que haja destacat per la introducci de nous conceptes en el sector, aix com la seua capacitat d'aportar solucions noves; i finalment, el Premi Promociona en els seus dos vessants, per a entitats pbliques i per a entitats privades, per a institucions que contribusquen de forma significativa a la promoci i posada en valor de l'artesania.

Bases i ms informaci en: www.premiosnacionalesdeartesania.com

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs Legal