_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Presentaci / Organitzaci

Organitzaci

Organitzaci - Informaci

Conscients de la importncia que t la informaci a tots els nivells, posem a la disposici del collectiu artes, i de qualsevol persona interessada, la nostra pgina web oferint aix la possibilitat daccedir a les nostres bases de dades i informaci dinters, datendre qualsevol consulta relacionada amb lartesania i doferir els nostres servicis.
Aix mateix, pretenem servir de carta de presentaci de lartesania de la nostra Comunitat, difonent el valor afegit que tenen els seus productes i fomentant la participaci de les empreses, institucions i organitzacions afins en les diferents actuacions que, amb estos objectius, portem a cap.
Tenint en compte el gran desenvolupament que ha tingut en els ltims anys la societat de la informaci i laplicaci de les noves tecnologies en la transmissi de coneixements, el Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana desenvolupa una tasca de difusi de continguts dinters adaptats a les caracterstiques del collectiu artes. En este sentit, a travs desta pgina web es recullen totes aquelles informacions dactualitat considerades despecial rellevncia per a lactivitat artesanal, i es convida, al mateix temps, tots els membres del collectiu a trametre al Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana tota aquella informaci sobre activitats relacionades amb lartesania, per a ampliar-ne la difusi, la promoci i el coneixement per qualsevol persona interessada.

Organitzaci - Planificaci i analisi d'estudis

El foment de la competitivitat dels sectors artesanals s un dels principals objectius del Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana. Per a aconseguir-ho, cal promouren la investigaci i el coneixement mitjanant lanlisi i el disseny destratgies adequades que permeten determinar la seua potencialitat i les seues possibilitats de futur.
Aix, lestabliment dun sistema peridic de recollida dinformaci permet a este centre portar a cap el seguiment dindicadors devoluci sobre distints aspectes rellevants del collectiu, i afavorir el coneixement de lestat de situaci dels distints sectors, a fi de mantenir viu este Observatori de lArtesania de la Comunitat Valenciana i possibilitar, des deste, la promoci daccions i estratgies referides a lactivitat artesanal valenciana.
Daltra banda, conscients de la importncia que t per als nostres sectors artesanals laplicaci de nous elements dinnovaci i tecnologia, en el seu objectiu daconseguir una adequada competitivitat als mercats, el Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana participa en lelaboraci destudis sectorials que faciliten la consolidaci del seu posicionament. I, amb la finalitat dacostar els avenos tecnolgics als sectors artesanals, sense que aix implique abandonar la seua essncia i creativitat tradicionals, el Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana aposta per lelaboraci i publicaci de guies que cataloguen els processos artesanals i facen possible un coneixement ms profund dels elements caracterstics de lartesania de la Comunitat Valenciana.

Organitzaci - Promoci

Lempresa artesana valenciana es caracteritza per saber mantenir i singularitzar, a pesar del pas del temps, productes amb un segell personal implcit, que noms lartes valenci s capa dimprimir, atorgant-los aix valor competitiu afegit. El Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana treballa en la difusi i potenciaci del valor del producte artes, informant, assessorant i promocionant les empreses artesanes de la Comunitat i afavorint el manteniment dels oficis i les activitats que formen part del nostre patrimoni cultural com.
Amb la finalitat de poder oferir les mximes possibilitats de promoci a les empreses artesanes de la nostra Comunitat, el Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana treballa en lobtenci de la collaboraci de tots aquells organismes, institucions, entitats pbliques i privades que b puguen afavorir, aportar o potenciar les especials caracterstiques de la nostra artesania, o b les puguen mostrar, presentar o introduir en mbits en els quals, fins ara, lartesania valenciana puga ser una gran desconeguda, o en mbits que oferisquen nous reptes i oportunitats. En este sentit, s efectiva la collaboraci amb la Cambra Oficial de Comer, Indstria i Navegaci de Valncia o amb la Fundaci Espanyola per a lArtesania, i sespera escometre lacostament a Europa mitjanant el treball conjunt amb la Fundaci Comunitat Valenciana-Regi Europea i possibilitar aix, entre daltres, lobertura de noves vies de comercialitzaci per a les nostres empreses artesanes.
El Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana collabora, aix mateix, estretament, amb la Direcci General de Comer i Consum en la valoraci de les actuacions promocionables i sollicitades per associacions i entitats representatives dels sectors artesanals de la nostra Comunitat, dins de lOrde dajudes en matria dartesania per a lactual exercici, i s organisme interlocutor entre estos i ladministraci, mitjanant lanlisi i el seguiment, tant de les bases i plantejaments de les indicades actuacions, com de les seues repercussions econmiques, socials i organitzatives.

Organitzaci - Formaci

La formaci constitux una de les referncies fonamentals en els sectors artesanals, no noms en lmbit de laprenentatge de lofici, que permet obtenir productes de disseny i qualitat difcils de reproduir per la competncia i amb un valor afegit i de prestigi en el mercat, enfront del seu major cost per m dobra, sin tamb en lmbit del coneixement de lorganitzaci interna de lempresa.
El Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana, conscient de la importncia de la formaci per a estos sectors, aposta pel suport a lorganitzaci de cursos formatius per part de les associacions representatives destos sectors i collabora amb la Direcci General de Comer i Consum en el suport a lassistncia dels artesans individuals i empreses artesanes a cursos formatius del seu inters.
Aix mateix, collabora amb lAjuntament de Valncia i el Servei Valenci dOcupaci en el desenvolupament del projecte "Casa dOficis Sastreria de Vestits Tradicionals".
Daltra banda, planteja la realitzaci peridica de cursos, xarrades, jornades i seminaris dinters per al mn artesanal, no noms en lespecialitat dels oficis, sin tamb en mbits de capacitaci empresarial i assessorament especialitzat.
El Centre dArtesania de la Comunitat Valenciana t firmat un conveni de collaboraci amb els gremis de Rellotgeria, Joieria i Sastres i Modistes, mitjanant el qual els cedix ls despai als seus locals per fer possible el correcte desenvolupament de cursos de formaci daprenents en les tres matries mencionades, ja que disposa duna sala multiusos disponible, entre altres, per a qualsevol associaci artesanal que ho sollicite.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat