_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Projecte Souvenir UPV- Recorda Valncia

Foto de la Actividad
L'objectiu d'este projecte s l'establiment d'un marc d'actuaci de collaboraci entre la UPV i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana per a treballar una lnia de producte institucional econmic per de qualitat, que puga oferir-se com a eixida a les empreses artesanes que treballen este tipus de producte i als consumidors que busquen este tipus de detall o record artes de qualitat, davant del competidor extern. Estos nous productes es poden adquirir a la botiga Sibarita Shop del Centre d'Artesania, i comptaran amb un catleg que puga presentar-se a les institucions, empreses, hotels, etc.

Esta primera fase amb sis productes formen part d'un nou concepte de "record" correctament identificat i amb packaging ideat a l'efecte que inclou una etiqueta explicativa del producte i de la histria que representa, i que permetr al consumidor, a travs d'un codi QR, accedir a un apartat en www.centroartesaniacv.com en qu s'evidencia el valor afegit del producte, aix com als tallers dels artesans artfexs dels esmentats productes.

El treball ha estat dirigit pel professor Manuel Martnez Torn i hi han participat els investigadors Miguel Fernndez, Pamela Vargas i Javiera Silva. El suport tcnic s'ha realitzat a partir de les tecnologies de fabricaci digital al FabLab Valncia, laboratori de la xarxa Fab Foundation, del MIT, i que es troba ubicat a l'Institut de Disseny i Fabricaci, dins la Ciutat Politcnica de la Innovaci . El projecte es va realitzar a travs d'un conveni de I+D entre la Universitat Politcnica de Valncia i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana.

- La Lluna
Xicotet plat decoratiu inspirat en la lluna i els seus crters, que incorpora la simbologia de la taronja i de la dita "estar a la lluna de Valncia"
Vidre en fusing amb envernissat especial, a partir d'experincies amb motlles.
Empresa artesana: Artesana en Vidrio J. Sorribes.
- Sabor a Valncia
Lnia de xocolate que pren com a referncia el relleu geogrfic de la Comunitat Valenciana. Xocolate en format tauleta i bollet, realitzada la tauleta a partir de la mecanitzaci d'un motlle resultat de l'alament tridimensional del relleu d'imatge capturada cartogrficament. Una vegada realitzat el patr, es termoconforma en plstic alimentari per a la seua utilitzaci.
Empresa artesana: Chocolates Comes.
- Serranes molt salades
Recipients per a sal i pebre, inspirats en dos aspectes: un, la importncia de la sal en la producci de les Salines d'Alacant, i dos, la importncia del seu s en el condiment alimentari de Valncia. Representat en el seu conjunt per l'associaci de les Torres de Serrans.
Producte en cermica i fibra natural, on s'ha realitzat una tasca de co-creaci entre disseny i dos artesans, i s'ha incorporat un detall de marcat de les lletres amb marca realitzada a partir d'impressi 3D.
Artesans: Domanises (Juan. C. Iesta) i Marif Navarro.
- Punxes amb histria
Joc de "punxes" per a prendre tapes, en forma de didal, amb quatre figures representatives de la cultura valenciana: La Dama d'Elx, Jaume I, Alfons el Magnnim i Alexandre VI.
Resina de prottic dental. Es parteix d'un patr realitzat per a impressi 3D. Per a la seua creaci, el disseny va prendre com a referncia el modelatge artes de les figures a escala real, es va escanejar en tres dimensions i es va obtindre per disseny assistit per ordinador la incorporaci de la punxa i la reducci ptima d'escala.
Artesans: Miguel ngel Folch i Vernica Palomares - El Taller del Arte
- Valncia Pop-ups
Targetes de record "pop-up" amb les siluetes del Reial Monestir del Puig, el Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna i la Llotja de la Seda de Valncia
Empresa artesana: ADUO CB
- Muixeranga
Joc de construcci basat en la celebraci de la Muixeranga, castells humans, com els d'Algemes, reconeguts com a patrimoni de la Unesco.
Fusta contraplacada, pintada i tallada per control numric.
Artesana: Vernica Palomares - El Taller del Arte
Documents adjunts:
Fullet Recorda Valncia

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat