_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Pessebre Cavalcada de Reis

Foto de la Actividad
El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana se suma un any ms a les celebracions nadalenques amb l'exposici d'un pessebre artesanal denominat Cavalcada de Reis, installat en collaboraci amb l'Associaci de Pessebristes de Valncia.

L'escena es composa de 60 figures realitzades seguint les tcniques prpies de la tradici pessebrista valenciana. Ocupa una superfcie de ms de cinc metres de llarg i representa l'arribada dels Reis Mags a Betlem.

Les peces, totes elles exclusives i niques, tenen una grandria de 31 centmetres d'altura i han sigut creades per l'artes valenci Enrique Villagrasa. Estan modelades en fang, partint d'un tros d'argila treballat per a detallar les expressions, trets tnics i indumentries dels personatges amb tot detall, i cuites en un forn cermic a 1.000 C.

Posteriorment, han sigut pintades i decorades amb acrlics, olis i pa d'or per a donar vida a una escena de gran colorit i dinamisme en la qual apareixen personatges procedents de l'ndia, frica o Prsia, que doten el conjunt d'un aire marcadament oriental.

Tots aquests personatges estan emmarcats en una detallada escenografia que ha sigut realitzada en collaboraci amb l'Associaci de Pessebristes de Valncia. Aix, partint d'una estructura de volums realitzada amb poliestir expandit, s'ha construt tot un poblat en escaiola rematat i pintat per a donar el major realisme possible a l'escena.

El pessebre est situat a la sala "Una Mirada Singular", en la segona planta del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana (c/ Hospital nm.7, enfront del MuVIM) i podr visitar-se a partir del 4 de desembre, de dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores i de 16 a 19.00 hores.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat