_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Exposici FUSI.

Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad Foto de la Actividad
Amb l'objectiu de donar a conixer els nous talents i valors de la joieria contempornia espanyola va nixer FUSI l'any 2018 com primer certamen nacional de joieria creativa amb vidre, convocat per Fundesarte, ctedra de promoci de l'artesania de EOI (Escola d'Organitzaci Industrial), i per el Museu d'Art Contemporani en Vidre de Alcorcn-MAVA. En 2021 FUSI es converteix en biennal de joieria contempornia en vidre amb l'objectiu de donar-li continutat i consolidar el projecte.

FUSI pretn oferir una mostra representativa d'aquest subsector artes i reunir en una nica exposici a joves talents i artistes consagrats que treballen entorn d'un material tan verstil com el vidre. Igualment, cerca potenciar sinergies i collaboracions entre artesans de diferents mbits.

La segona convocatria, oberta a creadors de joieria realitzada en la seua major part amb vidre, entenent per joieria totes aquelles peces niques, amb concepte escultric i artstic, susceptibles de ser utilitzades com a ornament per al cos hum, amb independncia de les tendncies del mercat, va ser un xit de participaci.

El comit de selecci desprs de valorar la bona execuci de la pea, el seu disseny i creativitat, va tindre la difcil labor de seleccionar les peces que componen la mostra final, i que poden veure's en l'exposici que amb el mateix nom acull el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana: 41 peces o colleccions, realitzades per 29 creadors procedents de tota la geografia nacional.

En l'exposici, visitable del 7 de novembre al 2 de desembre en la Sala d'actes del Centre d'Artesania, l'espectador recorre un bosc transparent la disposici en planta del qual evoca la frmula qumica del vidre i on a l'interior de cada cilindre creix cada pea del certamen com a fruit de la creaci, la dedicaci i l'elaboraci: s el fruit de la FUSIӔ.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat