_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Exposici VIDREXPO - Manises

Foto de la Actividad
El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana ha inaugurat a Manises VIDREXPO, la mostra que reunix les tcniques ms avantguardistes del treball artesanal en vidre.

Desprs de la seua primera exhibici en el Centre d'Artesania, l'exposici, de carcter itinerant, arriba ara a la sala d'Exposicions de l'Associaci Valenciana de Cermica (AVEC-Gremi) de Manises, que l'ha complementada amb algunes peces representatives de l'artesania *manisera, el prestigi cermic de la qual es remunta al segle XIV.

En este sentit, la directora general de Comer, Artesania i Consum, Maribel Sez, ha destacat que les peces que es poden contemplar en VIDREXPO sn el resultat de la tradici i el bon fer dels artesans valencians.

Aix, el visitant podr conixer la tcnica d'elaboraci de vidre al bufador amb torn, de la m de l'artesana Sara Sorribes i sense torn, en la qual est especialitzada *Tiziana *Chiara. Tamb podr conixer el procs d'elaboraci de comptes de vidre floral, a travs dels treballs de Benito Lozano. La creaci d'espills mitjanant vidre termoformat i metallitzat amb titani, que realitza l'artes de Castell, Juan Pay. La tcnica del *fussing i el csting *glass, en un procs sostenible de recuperaci de vidre, d'Ana Higueras. I, finalment, l'elaboraci d'escultures de vidre de gran dimensi en calenta, esculpides des de dins i des de fora que realitza Rafa *Abdn.

En la gnesi d'esta exposici itinerant que ara arriba a Manises est la declaraci per part de l'Assemblea General de Nacions Unides del 2022 com a Any Internacional del Vidre. A partir d'esta declaraci, i donada la tradici i el patrimoni cultural que suposa l'elaboraci artesanal d'objectes de vidre en la Comunitat Valenciana, el Centre d'Artesania ha produt *VIDREXPO per a donar a conixer i posar en valor el treball dels artesans del vidre del nostre territori, mostrant sis tcniques d'elaboraci per a les quals es requerix gran destresa i percia.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat