_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Activitats /

Conveni UPV-Centre Artesania

El conseller d'Economia, Indstria i Comer, Mximo Buch, ha destacat "la importncia que el sector artes de la Comunitat aposte per la innovaci com a eina per apropar la tradici a les exigncies actuals dels consumidors i millorar el seu posicionament en els mercats".

"Per aconseguir-ho -ha assenyalat- s molt important la collaboraci entre institucions i pblic-privada per, entre tots, contribuir a millorar la competitivitat d'este sector, que ja s lder a Espanya per la seva excellent qualitat, i obrir aix noves vies de negoci on s'incorporen les noves tecnologies".

Buch ha realitzat estes declaracions desprs de signar, junt amb el rector de la Universitat Politcnica de Valncia, Juan Juli, un conveni per impulsar els sectors artesans de la Comunitat Valenciana.

"Este acord -ha destacat el conseller- fixa les bases de collaboraci entre el Consorci de Gesti del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana i la UPV, que sumen els seus esforos per fomentar la aliana entre l'artesania tradicional i la I+D+i".

El conveni beneficiar tant als gremis i associacions representatives del sector com a les empreses, a travs de l'organitzaci d'activitats de formaci, investigaci cientfica i desenvolupament tecnolgic, intercanvi d'experts, utilitzaci i comercialitzaci a tercers de tecnologia desenvolupada conjuntament aix com al desenvolupament de projectes en qu participen de forma conjunta la Generalitat, la UPV i els mateixos artesans.

Entre les accions concretes, el conseller Buch ha destacat la prxima implantaci d'un Centre d'Investigaci i Formaci en Disseny i Construcci Digital, que s'ubicar al Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana.

"Este centre treballar per impulsar la utilitzaci de la tecnologia 3D en l'elaboraci de productes artesanals tradicionals, complementant tecnolgicament els oficis tradicionals, la qual cosa contribuir a obrir noves oportunitats per a l'artesania creativa.

Per aix, les lnies de treball se centraran en el desenvolupament d'elements 3D conceptuals a travs de l's de tecnologia digital, el desenvolupament d'aplicacions comercials a estos sistemes d'impressi 3D d'alimentaci o la facilitaci de la reproducci de geometries complexes.

D'altra banda, la Universitat Politcnica de Valncia crear una Ctedra d'Artesania, enfocada a la preservaci de l'artesania com a negoci, que investigar sobre el disseny per a la venda d'estos productes, embalatges, suports per a la marca Artesania Comunitat Valenciana, etc

Per aix treballar de manera conjunta amb les empreses per tal d'impulsar la integraci de les eines tecnolgiques (TIC i fabricaci digital) i no tecnolgiques (disseny, marca, etc) o la transmissi del valor artes mitjanant l'organitzaci de jornades professionals

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat