_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies /

El Consell aprova les bases reguladores per a la concessi de 7 milions d'ajudes directes al sector de l'artesania vinculat a les festes tradicionals

12.02.2021

Foto de la Noticia
El Ple del Consell ha aprovat el decret llei que regula les bases reguladores per a la concessi de fins a 7 milions d'ajudes directes per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball al sector de l'artesania vinculat a les festes tradicionals.

Aquestes ajudes formen part del Pla Resistir per a donar suport als sectors ms afectats per la crisi de la COVID-19.

L'objectiu s preservar l'existncia i la viabilitat de les empreses artesanals que elaboren productes relacionats amb les festes populars, moltes de les quals s'han hagut de suspendre a causa de les successives mesures decretades per a frenar la pandmia.

Aquest tipus d'empreses artesanes, de dimensi molt reduda en la seua immensa majoria, compten amb una important presncia en tot el nostre territori i a la seua importncia econmica s'uneix el seu valor com a patrimoni cultural i identitari del poble valenci.

Podran ser beneficiries de les ajudes els artesans, les artesanes i pime artesanes que estiguen en possessi del document de qualificaci artesana (DCA), expedit per la Generalitat, o document equivalent ems per una administraci pblica que acredite la seua condici artesana en algun dels oficis artesans als quals va dirigida aquesta norma, que exercisquen la seua activitat a la Comunitat Valenciana almenys des de l'1 de mar de 2020 i hagen patit una reducci d'almenys el 30% dels ingressos en l'exercici 2020 respecte a 2019.

Les persones i empreses a les quals se'ls concedisquen les ajudes hauran de mantindre l'activitat artesana durant almenys 12 mesos, a comptar des del dia de la concessi de la subvenci.

Les ajudes es destinaran a artesans, artesanes i pime d'un total de 37 oficis vinculats directament amb les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana.

El termini per a la presentaci de sollicituds ser de l'1 al 15 de mar. La sollicitud es presentar de manera telemtica en la seu electrnica de la Generalitat, a travs del procediment habilitat a aquest efecte, accedint a la GUIA PROP, "Trmits i serveis".

Veure DECRET LLEI 3/2021, de 12 de febrer, del Consell, de mesures extraordinries en matria dartesania per a palliar els efectes de la crisi derivada de la pandmia de la Covid-19

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat