_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies /

Els Premis Artesania Comunitat Valenciana 2023 reconeixen l'excellncia creativa del sector

30.11.2023

Foto de la Noticia
El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, adscrit a la Conselleria d'Innovaci, Indstria, Comer i Turisme, ha entregat els seus tradicionals Premis d'Artesania, que busquen incentivar la creaci artesanal, la innovaci, el comproms amb un desenvolupament sostenible i l'excellncia creativa a travs de l'adaptaci a les noves tendncies del mercat.

En este sentit, la directora general de Comer, Artesania i Consum, Maribel Sez, ha destacat durant l'acte de lliurament d'estos guardons que l'activitat artesanal s un sector estratgic per a la nostra Conselleria, per la qual cosa desenvoluparem el Pla "Comerciarte", amb el comproms que ning isca de la Comunitat Valenciana sense conixer ni adquirir la nostra artesania.

El Premi Artesania Comunitat Valenciana ha recaigut en l'empresa Mega Mobiliario S.L, fundada en 1980 i dedicada a la fabricaci artesanal de mobiliari de fusta natural 100% i d'origen valenci. El jurat ha valorat la trajectria coherent, consolidada i reconeguda d'una empresa que per a estos premis ha comptat amb l'aval de la Cambra de Comer de Valncia, la Federaci Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana i l'Associaci Nacional del Moble.

El Premi Tradici, l'objectiu del qual s reconixer les obres artesanals desenvolupades amb criteris d'originalitat i singularitat, ha sigut per a Irene Molina Pascual, ceramista d'Onda (Castell), que ha elaborat una gerra denominada 'Verdenca'. La pea ha sigut realitzada al torn, seguint la tcnica tradicional, i consta de quatre parts diferenciades per tres lnies en relleu ondulat realitzat amb la gemma dels dits. Entre altres coses, el jurat ha valorat la tcnica i el mestratge en la seua elaboraci.

El Premi Avantguarda, que t el propsit de guardonar les obres caracteritzades pel seu alt valor creatiu, ha recaigut en Regina Degiorgis Jimnez, artesana i artista txtil de Pedreguer (Alacant). La pea guardonada, 'Camins d'incertesa', s una escultura txtil de grans dimensions que es pot entendre com un cos en moviment. El jurat ha valorat l'adaptaci i reinterpretaci d'un disseny tradicional i la utilitzaci innovadora de materials.

El Premi Imatge, que reconeix l'esfor realitzat per aconseguir una imatge de marca artesana reconeguda i valorada pels mercats, ha sigut per a Candela Blasco Cao, impulsora de 'Candela en Rama', marca de joieria de disseny que busca acostar al pblic l'esperit mediterrani. El jurat ha valorat la visibilitat de la marca en el mercat i l's del mrqueting digital.

El Premi Nous Talents, que distingeix la viabilitat de prototips o projectes plantejats en el marc d'universitats i escoles d'art i disseny, ha recaigut en Pilar Viedma Gil de Vergara. La guardonada ha ideat 'Maror', una galeria-plataforma que pretn aportar valor afegit a les peces dels joiers artesans.

Finalment, el Premi Dona Artesana, l'objectiu de la qual s reconixer una iniciativa empresarial pilotada per una dona, ha sigut per a Elisabet Moreno Zapata, creadora d'una marca de joieria prpia amb estudi i taller obert en el barri de Russafa de Valncia. El jurat ha valorat la seua trajectria professional de 16 anys, amb una obra profundament influenciada per l'esttica, la simbologia i les tcniques de les arts japoneses.

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPoltica de privacitat SII-GVA