_Valenci _Espaol _English

 

Centro de Artesania Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana

Est a: Inici / Notcies

Notcies

Els Premis Artesania Comunitat Valenciana 2023 reconeixen l'excellncia creativa del sector

30.11.2023 Llegir Ms
Foto de la Noticia

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, adscrit a la Conselleria d'Innovaci, Indstria, Comer i Turisme, ha entregat els seus tradicionals Premis d'Artesania, que busquen incentivar la creaci artesanal, la innovaci, el comproms amb un desenvolupament sostenible i l'excellncia creativa a travs de l'adaptaci a les noves tendncies del mercat.

En este sentit, la directora general de Comer, Artesania i Consum, Maribel Sez, ha destacat durant l'acte de lliurament d'estos guardons que l'activitat artesanal s un sector estratgic per a la nostra Conselleria, per la qual cosa desenvoluparem el Pla "Comerciarte", amb el comproms que ning isca de la Comunitat Valenciana sense conixer ni adquirir la nostra artesania.

El Premi Artesania Comunitat Valenciana ha recaigut en l'empresa Mega Mobiliario S.L, fundada en 1980 i dedicada a la fabricaci artesanal de mobiliari de fusta natural 100% i d'origen valenci. El jurat ha valorat la trajectria coherent, consolidada i reconeguda d'una empresa que per a estos premis ha comptat amb l'aval de la Cambra de Comer de Valncia, la Federaci Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana i l'Associaci Nacional del Moble.

El Premi Tradici, l'objectiu del qual s reconixer les obres artesanals desenvolupades amb criteris d'originalitat i singularitat, ha sigut per a Irene Molina Pascual, ceramista d'Onda (Castell), que ha elaborat una gerra denominada 'Verdenca'. La pea ha sigut realitzada al torn, seguint la tcnica tradicional, i consta de quatre parts diferenciades per tres lnies en relleu ondulat realitzat amb la gemma dels dits. Entre altres coses, el jurat ha valorat la tcnica i el mestratge en la seua elaboraci.

El Premi Avantguarda, que t el propsit de guardonar les obres caracteritzades pel seu alt valor creatiu, ha recaigut en Regina Degiorgis Jimnez, artesana i artista txtil de Pedreguer (Alacant). La pea guardonada, 'Camins d'incertesa', s una escultura txtil de grans dimensions que es pot entendre com un cos en moviment. El jurat ha valorat l'adaptaci i reinterpretaci d'un disseny tradicional i la utilitzaci innovadora de materials.

El Premi Imatge, que reconeix l'esfor realitzat per aconseguir una imatge de marca artesana reconeguda i valorada pels mercats, ha sigut per a Candela Blasco Cao, impulsora de 'Candela en Rama', marca de joieria de disseny que busca acostar al pblic l'esperit mediterrani. El jurat ha valorat la visibilitat de la marca en el mercat i l's del mrqueting digital.

El Premi Nous Talents, que distingeix la viabilitat de prototips o projectes plantejats en el marc d'universitats i escoles d'art i disseny, ha recaigut en Pilar Viedma Gil de Vergara. La guardonada ha ideat 'Maror', una galeria-plataforma que pretn aportar valor afegit a les peces dels joiers artesans.

Finalment, el Premi Dona Artesana, l'objectiu de la qual s reconixer una iniciativa empresarial pilotada per una dona, ha sigut per a Elisabet Moreno Zapata, creadora d'una marca de joieria prpia amb estudi i taller obert en el barri de Russafa de Valncia. El jurat ha valorat la seua trajectria professional de 16 anys, amb una obra profundament influenciada per l'esttica, la simbologia i les tcniques de les arts japoneses.

Exposici "Sobre la pedra la meua pell"

30.11.2023 Llegir Ms
Foto de la Noticia

Fins al prxim 11 de gener de 2024 l'artesana valenciana Teresa Andrs Bueno exposa en la seu de la Reial Acadmia de Cultura Valenciana (C/. de les Avellanes, 26 - Valncia) una collecci de les seues peces, inspirades en les creus de terme de Valncia, en la qual l'artesania i la cultura van de bracet.

Convocatria tallers Centre d'Artesania en la Fira Arteval 2023 - Mostra d'Artesania de la Comunitat

27.11.2023 Llegir Ms
Foto de la Noticia

Des de finals de novembre al comenament de gener de 2024 ARTEVAL Associaci d'Artesans Valencians organitza la Fira Arteval 2023, que tindr lloc a la Plaa de la Reina de Valncia. El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana collabora en aquest certamen i ofereix als artesans i a les artesanes de la nostra Comunitat la possibilitat de realitzar tallers demostratius remunerats en jornades habilitades. Per a aix comptar amb una zona delimitada i amb els mitjans necessaris perqu hi puguen mostrar el mestratge del seu ofici i els seus treballs.

Atesa l'existncia de places limitades per a la realitzaci de tallers, la selecci d'aquests atendr criteris de varietat, domicili, participaci en la Fira Arteval 2023, ordre de recepci de sollicituds, aix com la presentaci per part de la persona sollicitant de candidatures als Premis Artesania Comunitat Valenciana 2023.

Les persones interessades podeu omplir el formulari adjunt i trametre les vostres propostes al correu electrnic info@centroartesaniacv.com, abans del prxim 12 de desembre (termini ampliat)..Documents adjunts:

Formulari

3 edici de Fusi, Biennal de joieria contempornia en vidre

23.11.2023 Llegir Ms
Foto de la Noticia

Amb l'objectiu de donar a conixer els nous talents i valors de la joieria contempornia, es llana la tercera edici de FUSI, la Biennal de Joieria Contempornia en Vidre, que aquesta vegada s'amplia a l'mbit europeu.

Organitzada per Fundesarte, el WCCE (World Crafts Council Europe) i el MAVA - Museu d'Art Contemporani en Vidre d'Alcorcn, la Biennal pretn oferir una mostra representativa d'este subsector artes i reunir en una nica exposici joves talents i artistes consagrats que treballen entorn d'un material tan verstil com el vidre i, al mateix temps, potencien sinergies i collaboracions entre artesans de diferents mbits.

Ms informaci i inscripcions

2010 Centro Artesana Comunitat Valenciana. Generalitat Valenciana

Mapa del llocIniciAvs LegalPlitica de privacitat